Totalrenoveringen av Aleksis Kivis gata påverkar trafiken och parkeringen 

Totalrenoveringen av Aleksis Kivis gata inleds under veckan som börjar den 9 september. I det inledande skedet utförs arbeten vid Aleksis Kivis gata mellan Gustavsgatan och Kinaborgsgatan samt vid Flemingsgatan mellan Hamnbanegatan och Aleksis Kivis gata. 

Poikkeusliikennejärjestelyt Aleksis Kiven kadulla

Ändringar i trafiken på Aleksis Kivis gata mellan Gustavsgatan och Kinaborgsgatan:  

Motorfordon   

Trafiken flyttas till södra kanten av gatan. Det finns en fil i båda riktningarna, men filerna är smalare än normalt.   

Parkeringsplatserna tas ur bruk både vid Aleksis Kivis gata mellan Gustavsgatan och Kinaborgsgatan och vid Flemingsgatan mellan Hamnbanegatan och Aleksis Kivis gata.  

Gångtrafik   

Trottoaren på norra kanten stängs av, och gångtrafiken styrs till södra kanten av gatan. För fotgängare öppnas en rutt från den öppna platsen i Dallapéparken till södra kanten av Aleksis Kivis gata.  

Cykeltrafik   

Cykelbanan i mitten av gatan stängs av, och cykeltrafiken styrs till södra kanten av gatan.   

Kollektivtrafik  

Hållplatsen mot Böle för busslinjerna 500 och 510 vid Aleksis Kivis gata tas ur bruk. En ny hållplats finns vid Tågvägen. Mer information i HRT:s meddelande. Dessutom stängs av anslutningen som är tillåten för taxibilar och bussar mellan Industrigatan och Aleksis Kivis gata.   

I de första arbetsfaserna av totalrenoveringen ingår flyttning av en gasledning vid Aleksis Kivis gata och byggande av tillfällig vattendistribution vid Flemingsgatan.  

I totalrenoveringen förnyar staden vattenförsörjningsnätet vid flera gator  

I den entreprenad som inleds förnyar staden det gamla vattenförsörjningsnätet vid Aleksis Kivis gata, Flemingsgatan, Gustavsgatan, Vasagatan, Åsgatan och Kinaborgsgatan. Det är viktigt att uppdatera områdets vattenförsörjningsnät så att man kan undvika omfattande renoveringar och rörbrott.  I samband med saneringen av vattenförsörjningen förbättras trafikarrangemangen vid Aleksis Kivis gata och Flemingsgatan. 

Entreprenaden blir färdig uppskattningsvis senast i oktober 2026.